Skandináv stílusú beltéri ajtók

Skandináv stílusú beltéri ajtók

A skandináv stílusú enteriőr nyugodt, tiszta, elegáns hangulatot sugároz. Hogy pontosan milyen jellemzőkkelkell rendelkezniük a skandináv stílusú lakberendezési tárgyaknak, többek között a beltéri ajtóknak, megvizsgáljuk ebben a cikkben.

A skandináv stílusú enteriőr jellemzői

Annak ellenére, hogy a skandináv stílus az 1950-es években jelent meg, a 21 században elindult népszerűségének új hulláma. Az adott stílus jellegzetes vonásait eredeténél kell kutatni, mivel Skandinávia észak-európai régió, amelyhez Finnország, Svédország, Norvégia és Izland tartoznak. Ezekben az országokban sikerült létrehozni egy hihetetlenül különleges stílust, amely szép és elegáns dizájnal, illetve visszafogotsággal,természetbarát jelleggelés kétségkívül modernitással rendelkezik.

A skandináv stílusú enteriőr fő szabálya akényelem, amely sikeresen ötvözi az esztétikát és a praktikusságot. Az esztétika az általános benyomásban nyílvánul meg, amely az enteriőrrel való első találkozáskor alakul ki. A nagy mennyiségű tisztaság, fény, hibátlan elegancia egybeolvadt a praktikussággal, minimális mennyiségű kiegészítők és maximális funkcionalitás képviseletében.

Azonban, annak érdekében, hogy az enteriőr elemei harmonikus hatást keltsenek, hogy figyelembe legyenek véve a stílus jellemzői, s egyben a lakás házigazdáinak elvárásai, ismernünk kell az alábbi szabályokat.

Helyesen válasszuk meg a színeket

A színpaletta elsősorban semleges, gyengéd színeket és tompított árnyalatokat tartalmaz. Érdemes emlékeznünk arra, hogy a világos árnyalatoknem csupán abban segítenek, hogy fényt adjanak a helyiségnek, de vizuálisan is tágítják a teret. Ugyanakkor, ez nem jelenti azt, hogy a skandináv stílus kizárja a telített színeket. Ellenkezőleg a zöld növények, a fa színe, azaz a természetes árnyalatok használata támogatást élveznek, de mérsékelt mennyiségben.

Kiegészítők az enteriőrben

Mint ahogy Ön észrevette, a skandináv stílust a minimális dekor jellemzi. Ezért afelhasznált kiegészítőknek maximális funkcionálitással kell rendelkezniük. A lakberendezés során nagy mennyiségű többszintes világítást alkalmaznak, amelyhez egyedi fali lámpákat, asztali lámpákat, mennyezeti lámpákathasználnak; nagy népszerűséggel rendelkeznek a tükrök, amelyek szerepe a térnövelés; a keretezett képek, poszterek, művészeti installációk a dekor harmónikus egységéért felelnek.

Skandináv stílusú beltéri ajtók

Mivel a skandináv stílusú enteriőr legfőbb jellemzője a természetesség, ennek a jellemzőnek kell megfeleljenek nem csak az enteriőr összes tárgyai és kiegészítői, de a beltéri ajtók is. Az utóbbiakat a szigorúság és egyszerűség kell, hogy jellemezze.

A fehér szín bármely másnál jobban, ideálisan illik a skandináv stílusú ajtókhoz, ami csak fokozza eleganciájukat és szépségüket. Minőséges töltőanyagok, az ajtólap ideális mértani formája és a funkcionális ajtószerelvények – ez a tökéletes belső ajtó három eleme, amely kétség kívül alkalmazásra talál a skandináviai enteriőrben.

Annak köszönhetően, hogy a Tudor House Kft. fehér beltéri ajtók széles választékát kínálja, mindenki számára lehetőség nyílik, hogy az interneten látott skandináv stílusú enteriőrt ábrázoló fotótvalóra váltsa,mint a szélső fotón.

Emlékezzünk arra, hogy kizárólag az összes lakberendezési elem helyes harmónikus megszervezése, biztosíthatja az enteriőr maximális vonzerejét.

Share this story
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest