Skandináv stílusú beltéri ajtók

Skandináv stílusú beltéri ajtók

 

A skandináv stílusú enteriőr nyugodt, tiszta, elegáns hangulatot sugároz. Hogy pontosan milyen jellemzőkkelkell rendelkezniük a skandináv stílusú lakberendezési tárgyaknak, többek között a beltéri ajtóknak, megvizsgáljuk ebben a cikkben.

 

A skandináv stílusú enteriőr jellemzői

 

Annak ellenére, hogy a skandináv stílus az 1950-es években jelent meg, a 21 században elindult népszerűségének új hulláma. Az adott stílus jellegzetes vonásait eredeténél kell kutatni, mivel Skandinávia észak-európai régió, amelyhez Finnország, Svédország, Norvégia és Izland tartoznak. Ezekben az országokban sikerült létrehozni egy hihetetlenül különleges stílust, amely szép és elegáns dizájnal, illetve visszafogotsággal,természetbarát jelleggelés kétségkívül modernitással rendelkezik.

 

A skandináv stílusú enteriőr fő szabálya akényelem, amely sikeresen ötvözi az esztétikát és a praktikusságot. Az esztétika az általános benyomásban nyílvánul meg, amely az enteriőrrel való első találkozáskor alakul ki. A nagy mennyiségű tisztaság, fény, hibátlan elegancia egybeolvadt a praktikussággal, minimális mennyiségű kiegészítők és maximális funkcionalitás képviseletében.

 

Azonban, annak érdekében, hogy az enteriőr elemei harmonikus hatást keltsenek, hogy figyelembe legyenek véve a stílus jellemzői, s egyben a lakás házigazdáinak elvárásai, ismernünk kell az alábbi szabályokat.

 

Helyesen válasszuk meg a színeket

 

A színpaletta elsősorban semleges, gyengéd színeket és tompított árnyalatokat tartalmaz. Érdemes emlékeznünk arra, hogy a világos árnyalatoknem csupán abban segítenek, hogy fényt adjanak a helyiségnek, de vizuálisan is tágítják a teret. Ugyanakkor, ez nem jelenti azt, hogy a skandináv stílus kizárja a telített színeket. Ellenkezőleg a zöld növények, a fa színe, azaz a természetes árnyalatok használata támogatást élveznek, de mérsékelt mennyiségben.

 

Kiegészítők az enteriőrben

 

Mint ahogy Ön észrevette, a skandináv stílust a minimális dekor jellemzi. Ezért afelhasznált kiegészítőknek maximális funkcionálitással kell rendelkezniük. A lakberendezés során nagy mennyiségű többszintes világítást alkalmaznak, amelyhez egyedi fali lámpákat, asztali lámpákat, mennyezeti lámpákathasználnak; nagy népszerűséggel rendelkeznek a tükrök, amelyek szerepe a térnövelés; a keretezett képek, poszterek, művészeti installációk a dekor harmónikus egységéért felelnek.

 

Skandináv stílusú beltéri ajtók

 

Mivel a skandináv stílusú enteriőr legfőbb jellemzője a természetesség, ennek a jellemzőnek kell megfeleljenek nem csak az enteriőr összes tárgyai és kiegészítői, de a beltéri ajtók is. Az utóbbiakat a szigorúság és egyszerűség kell, hogy jellemezze.

 

A fehér szín bármely másnál jobban, ideálisan illik a skandináv stílusú ajtókhoz, ami csak fokozza eleganciájukat és szépségüket. Minőséges töltőanyagok, az ajtólap ideális mértani formája és a funkcionális ajtószerelvények – ez a tökéletes belső ajtó három eleme, amely kétség kívül alkalmazásra talál a skandináviai enteriőrben.

 

Annak köszönhetően, hogy a Tudor House Kft. fehér beltéri ajtók széles választékát kínálja, mindenki számára lehetőség nyílik, hogy az interneten látott skandináv stílusú enteriőrt ábrázoló fotótvalóra váltsa,mint a szélső fotón.

 

Emlékezzünk arra, hogy kizárólag az összes lakberendezési elem helyes harmónikus megszervezése, biztosíthatja az enteriőr maximális vonzerejét.