A beltéri tolóajtók előnyei és hátrányai

beltéri tolóajtók nem szokványos nyitási módja vonzza mind a lakások, úgy a magánházak modern házigazdáinak figyelmét. A nyitás módja szerint, a tolóajtók a mennyezeten és a padló felületén fölállított, színekből készült rendszeren történő főrész (ajtólap) mozgása révén nyílnak és záródnak.

beltéri tolóajtók nyitási módjuk szerint a régi japán filmekben látott ajtókhoz hasonlítanak, pontosabban, ha jobban megvizsgáljuk azokat, gyakorlatilag ezek ugyanazok az ajtók. Az egyedi és modern enteriőrök dekoratőr szakemberei szerint, a korszerű lakásokhoz elsősorban azok a tolóajtók illenek, amelyeknek a mechanizmusa az ajtószerkezet belsejébe mozdítja az ajtólapot, és nem pedig az ajtószerkezetre tolja a válaszfal ajtót. Lényegében a tolóajtók különböző típusaira minden építkezési szaküzletben rátalálhat, vagy .az interneten is megtalálhatja azt a tolóajtót, amelyre Önnek szüksége van.

A beltéri tolóajtók hátrányai

  • A tolóajtók a lengő ajtókhoz képest könnyebben átengedik a fényt, a hangokat és szagokat, ugyanis az ajtólap és az ajtótok között rések vannak.
  • Az ajtólap csúsztatása a fal mentén nem engedi az adott tér felhasználását, többek között bútor vagy szekrény elhelyezésére. Az ajtólap útjában nem lehet semmilyen bútor vagy akadály.
  • A tolóajtók nem egyenesen mozoghatnak. Ez elsősorban a mechanizmustól függ, amely alapos kiválasztást igényel.
  • Magasabb ár a tolóajtókhoz képest.

A beltéri tolóajtók előnyei

  • A tolóajtók növelik a helyiség kihasználható terét, azaz helytakarékosak. Ez különösen fontos kis alapterületű lakások esetében.
  • Beépítésük megengedett mind egy átlagos szobában, úgy az erkélyen vagy a konyhában is. Több ajtó úgynevezett „küszöb nélküli” rendszer alapján működik. Ebben az esetben a küszöb elmarad.
  • Használatuk különösen kényelmes azok számára, akik tolószékhez kötöttek, illetve a kisgyerekek számára.
  • Vonzó és modern külső.

Fontos megjegyezni, hogy a beltéri tolóajtók könnyen és gyorsan összeszerelhetők és egyszerűen beépíthetők otthonukban a régi szobaközi ajtók helyére. A beltéri tolóajtók tértakarékosak és kitűnően megoldják a hőszigetelést, megbirkóznak a magas hangokkal és szagokkal.

Share this story
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest