Modern stilusú fehér ajtók

Fehér ajtók az enteriőrben

fehér beltéri ajtókat többen tekintik a múlt maradványainak, attól tartva, hogy azok nem illeszkednek majd be a káprázatos és modern enteriőrbe. Viszont a tapasztalat és számos stílusos lakó- és irodahelyiségek példája, az ellenkezőjét bizonyítják.

 

A fehér szín jellemzői az enteriőrben

Hogy megérsük a fehér szín sajátosságait, különösen azok alkalmazását az enteriőrben, átvesszük az adott szín jellemzőit és azokat a problémákat, amelyek felmerülhetnek, az enteriőrben való helytelen alkalmazása esetén.

Érdemes megjegyezni, hogy a fehér szín kizárólag előnyökkel rendelkezik, amelyekhez a következőket sorolhatjuk:

·         Képes vizuálisan tágítani a teret. Ez a fehér szín vitathatatlan előnye az enteriőrben.A fehér szín a hideg szinekhez tartozik, viszont pont ennek köszönhetően képes vizuálisan nagyítani a szobák területét és növelni a tér térfogatát.

 

·         Képes több fényt vonzani

A fehér szín visszatükrözi a szobába bejutó napsugarakat és ennek köszönhetően több fény képződik. A fehér szín jelen képessége egyaránt hatással van a helyiség térfogatának növelésére, továbbá különösen előnyös a fényhiányos helyiségek esetében.

 

·         Harmónikus

A fehér szin kitünően kombinálható külömböző színekkel, textúrákkal és faktúrákkal. Elsősorban ez okból alkalmazása elterjedt és ezzel magyarázhatóak további előnyei is.

 

·         Aktualitás és korszerűség

Számos előnyeinek köszönhetően, eléggé gyakori a fehér színű lakberendezési tárgyak és felületek, bevonatok használata.

 

A hátrányokról szóló tévhitek könnyen megcáfolhatóak:

·         Nem praktikus

Úgy tartják, hogy a fehér színű elemek gondozása és karbantartása nehezebb. Valójában ez ugyanúgy igaz a fekete felületek és kiegészítők tekintetében is. Egyszerűen egyes tárgyak kiválasztása esetében értenünk kell, hogy rendeltetésük tekintetében milyen térhez alkalmasak. Amennyiben Ön a gyerekszoba felújítását tervezi, a lakberendezők az egyes fehér színű felületekről való lemondást javasolják, másrészt viszont az adott szín lehetőséget nyújt a képzeleterő és az alkotó hajlam kibontakoztatására.

 

·         Unalmasság

Az unalmas enteriőr semmiképpen nincs összefüggésben a fehér színnel. A lakberendezési tárgyak és kiegészítők hozzáértő kombinálásának, illetve a helyes hangsúlyoknak köszönhetően, bármilyen színű tér érdekessé és egyedivé alakítható.

 

A fentiekben felsorolt tulajdonságok egyaránt a színpszihológiával is magyarázhatóak. A pszihológusok állítása szerint, a fehér szín képes helyreállítani a szervezetet, tónusba hozni azt, normalizálni a fizikai állapotot, eközben aktivizálva az agyműködést. Ez a fehér szín gyógyító alkalmazása az enteriőrben, ugyanakkor összehasonlítása a kórházi szobával egyáltalán nem helyénvaló, mivel képes létrehozni egy modern és hangulatos belső teret.

 

Az élénk fehér szín

Téves az, hogy a fehér szín képtelen megteremteni egy káprázatos és kiemelkedő helyet. Az enteriőr kedvező benyomást keltő hatása fokozható a beltéri ajtók kiválasztásával, a fehér szín különböző árnyalataiban, a hófehértől a füstfehérig.

 

Stílusos fehér szín

Valószínűtlen, hogy a fehér színnel elrontható egy stílusos enteriőr. Különösen a fehér beltéri ajtók mindíg divatban vannak. Ezenkívül a fehér szín több nemzeti stílusra is jellemző, például a svédre, norvégre, franciára , illetve részben a belgára. Saját gazdag tapasztalatunk méginkább igazolják a fehér beltéri ajtók népszerűségét.

Az enteriőr kialakítása egységes színpaletta betartásával, kétségkívül felső fokú művészet, amennyiben mindemellet a tér kellemes hangulatú, korszerűen néz ki és nem unjuk meg az ott tartózkodást.A fehér szín képes harmóniát, stílust, korszerűséget nyújtani az enteriőrnek, s még akkor is ha Ön a klasszikus stílust részesíti előnyben, az adott szín helyénvaló lesz. Még abban az esetben is, ha Ön máig kételkedőkhöz tartozott, legyen a jövőbeli lakásfelújítása egy csodálatos és sikeres kísérletezés.

Share this story
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest