Minőségi beltéri ajtók

Beltéri ajtók tervezése

 

beltéri ajtók korszerű tervezése külömböző lehet. Közismert, hogy az ajtó az enteriőr egyik legfontosabb eleme. Természetesen minden házigazda kedve szerint kíván kísérletezni. Azonban vannak általános szabályok, amelyek meghatározzák a beltéri ajtók tervezését és ezeket fontos betartani.

 

Általános követelmények beltéri ajtók tervezéséhez

 

Attól függetlenül, hogy milyen méretű a lakás (2-5 szobás), amelybe az ajtószerkezetek beépítését tervezik, az ajtókat egy stílusban kell tervezni. Ezen kívül a beltéri ajtók modern tervezése feltételezi, hogy az ajtók ne csupán színben egyezzenek, de magasságban is. Miközben különböző szobák esetében még megengedett az ajtószerkezetek színbeni eltérése, viszont az egy folyosóra vezető ajtók, egyformák kell, hogy legyenek.

 

Ha az ajtószerkezet színének kiválasztásáról beszélünk, akkor a beltéri ajtók klasszikus dizájnja a világos, illetve ennek ellentétét, a sötét telített színek választását írja elő. Miközben a választás a sötét árnyalatú ajtóra esik, a helyiség általános dizájnja eléggé szigorú kell legyen.

 

Minimalista enteriőr esetében jól mutattmajd mind a világos ajtószerkezet, úgy a sötét is. Az ilyen ajtók minimális díszítést kell,hogy tartalmazzanak. A modern stílusok esetében, például high-tech-stílus, bármilyen telített árnyalatú ajtó megfelel.

 

Az enteriőr tervezésekor optimális választás lehet, a padló burkolatánakszinéhez igazítani az ajtók kiválasztását. Azonban előfordulhat, hogy az ilyen megoldás nem igazán sikeres, mivel külömböző szobákban eltérő lehet a padlóbúrkolat típusa, lehet parketta, padlólap, szőnyeg. Optimális megoldás lehet, a termék enteriőrbe való beilleszkedése érdekében, az ajtók egy általános árnyalatának a kiválasztása, úgy hogy az összhangban legyen az összes padlófelülettel. Valamint az ajtók dizájnja egyes,szinben megfelelő díszítő elemekkel egászíthetők ki.

 

Még egy jó megoldás, amely meghatározza a beltéri ajtók tervezését, az ajtólap színének bútor színéhez való igazítása. Nem , nem feltétel az ajtó és bútor teljes színazonossága, az ajtó elkészíthető néhány tónussal világosabb, illetve sötétebb szinben.

 

Üvegbetétes beltéri ajtó dizájnja

 

A beltéri ajtók dizájnjának sikeres változata az üvegbetétes ajtószerkezet. Az üvegbetét lehet:

  • Matt üveg (homokfúvott üveg)
  • Grafit üveg
  • Fekete üveg
  • Bronz üveg
  • Ólomüveg

Az üvegbetétek különleges szépséget és sármot biztosítanak a beltéri ajtóknak. Ugyanakkor, ezek az ajtók funkcionálisak is, kiegészítő fényforrást jelentenek, mivel az üveg jól átengedi a fényt. Az ilyen ajtók beépítése, kevés természetes fénnyel ellátott helyiségekben ajánlott.

 

A beltéri ajtók modern tervezése feltételezi a bőr díszítéssel ellátott ajtók alkalmazását az enteriőrben. Ezek kisebb betétek vagy esetleg az ajtólap teljesen is bevonható bőrrel.Egyes dekorátorok új egyedi tervezési megoldásokat keresve, tovább haladnak és vadbőrrel díszített beltéri ajtókat javasolnak. A korszerű enteriőrben találkozhatunk bambusz függönnyel, tengerifűszőnyeggeldíszített ajtókkal.

 

Amennyiben a beltéri ajtók tervezése szakszerű, azok választékos és stílusos hatástkeltenek bármilyen enteriőrben.

Share this story
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest