Egyedi stílusra, kivitelre gyártott exkluzív fa bejárati ajtók

A legtermészetesebb és a legjobban formálható-, alapanyag, amely az építőiparban és az igazán neves belső építészek, dizájnerek körében jelen van Magyarország számos nagyvárosai közül csak, hogy néhányat említsünk meg, mint: 

Budapest, Tatabánya, Eger, Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét, Miskolc, Szekszárd, Kaposvár, Veszprém, Debrecen, Nyíregyháza az a „fa”. 

A fa bejárati ajtók ősidők óta jelen van az életünkben. Manapság oda jutott, hogy nem csak „egy ajtóként” funkcionál, hanem egy dizájnelem is egyben. Amit viszont nem szabad elfelejteni, hogy a szépsége mellett kiváló zaj- és hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak.

fa bejárati ajtó
fa bejárati ajtó

Az általunk forgalmazott prémium fa bejárati ajtók két típusa közül választhatunk a számunkra és a kivitelezés szempontjából legkedvezőbbre. 90 és 68 mm beépítési mélységgel rendelkező profilszerkezeteket, így még jobb fokozható a szigetelés és nem utolsó sorban nagyobb szerkezetek kivitelezése is egyaránt. 

A komoly és innovatív gyártás során minőségi alapanyagok és alkatrészek felhasználása, és a hosszú piaci tapasztalat lehetővé teszi, hogy garantált minőségi szinten tökéletes végtermékeket kínáljunk, amely kiválóan illeszkedik minden éghajlati viszonyokhoz. 

Bármely bonyolultságú vagy elképzelésű fa bejárati ajtót biztosítani tudunk, mely az Ön igényeihez megfelelő.

 

Prémium fa bejárati ajtók alapanyaga

A felhasznált fafajták különböző struktúrák színek meghatározóak egy-egy nyílászáró kialakításánál. A

gyártás során használt fafajták a következőek:

– Tölgy, – Csendes-óceáni teafa, – Dió, – Vörösfenyő, – Kőris, – Borovi fenyő.

A profilszerkezetek jellemzői

A fa bejárati ajtók gyártásához 2 típusú profilszerkezetet különböztetünk meg, amelyek között a

különbség:

Komfort 68×82 mm-es, 3 rétegű hossztoldott profilszerkezet, amelynek 24 mm-es kétrétegű 4-14-Ar-4E üvegezéssel párosítva
Ug꓿2,7 W/m 2 K vagy 32 mm-es három rétegű 4-10Ar-4- 
10Ar-4E üvegezéssel párosítva Ug꓿1,1 W/m 2 K hőátbocsátási értéket kapunk.

– A fokozott teljesítmény eléréséhez a Strong 90×82 mm-es, 4 rétegű hossztoldott profilszerkezetet, amelynek 50 mm-es három rétegű 4-20Ar-4-18Ar-4E üvegezéssel párosítva Ug꓿0,9 W/m 2 K hőátbocsátási értéket kapunk, így minőségi homlokzati szigetelés esetén még kedvezőbbre fordíthatjuk az energiafogyasztást, így pénzt és energiát takaríthatunk meg hosszútávon. A 90 mm-es profilszerkezet továbbá sokkal jobban alkalmasabb nagyobb-, nehezebb és bonyolultabb szerkezetek gyártásához továbbá zajszigetelés szempontjából egyaránt.

fa bejáratiajtó

Felületkezelés

A prémium fa bejárati ajtókat évek óta a SIKKENS cég termékeivel vannak felület kezelve, amely az

Akzo Nobel multinacionális cég része. A gyártáshoz használt összes festék vízbázisú. A SIKKENS bevonatok teljes mértékben bizonyították minőségüket és tartósságukat ezáltal egy igen tartós felületet tudunk elérni.

Szilikonozás
A német WACKER cég szilikonja teszi még minőségessé az ablakok szigetelését és stabilitását.

Alumínium vízelvezető
Minden fa bejárati ajtót opcionálisan vízelvezető alumínium elemmel lehet megrendelni. Ezek a

párkányok lezárják az ajtószárny alsó részét és az ajtókeretet így megbízhatóan védik őket a külső hatásoktól. A vízelvezetők különböző színűek lehetnek.

A fa bejárati ajtók kiváló tömítése

A fa bejárati ajtók igény szerint két- vagy négykörös tömítő rendszerrel van felszerelve. A tömítőanyagok egy elasztikus polimer, amely -50 °C és + 80 °C között tartja működőképességét. A javasolt tömítő rendszer teljesen kiküszöböli az ablakok légáteresztését és szivárgását, valamint jelentősen javítja azok akusztikai tulajdonságait.

– A DEVENDER márka nagyfokú rugalmasságú tömítőanyag. Lehet fehér, bézs, barna vagy fekete.

– A tömítés két vagy három kontúrja növeli az nyílászáró zaj- és hőszigetelő tulajdonságait.

Kiegészítők
A bejárati ajtók és tolórendszerek az osztrák MACO vasalattal vannak felszerelve.

Üvegezés
3 típusú üvegezés különböztetünk meg:

24 mm-es kétrétegű 4-16Ar-4E hőátbocsátási értéke Ug꓿2,7 W/m 2 K

32 mm-es három rétegű 4-10Ar-4-10Ar-4E hőátbocsátási értéke Ug꓿1,1 W/m 2 K

50 mm-es három rétegű 4-20Ar-4-18Ar-4E hőátbocsátási értéke Ug꓿0,9 W/m 2 K

fa bejáratiajtó

Fogantyúk

Az ablakfogantyúk fontos funkcionalitás szempontjából, mivel azokkal hozzuk működésbe az ajtókba szerelt hardvereket. Ehhez a fogantyúk tökéletesen a felhasználó kezébe kell illeszkednie és simán kell működtetnie a hardvert. Az erre képes ajtókilincs, mind funkcionálisan, mind megjelenési szempontból élvezetté teszi az ajtók kezelését. A nyílászárók MACO kilinccsel vannak felszerelve.

Viszont egyedi igényeknek megfelelően tudjuk biztosítani a legmerészebb kilincseket és/vagy tolópajzsokat.

Az egyedi fa bejárati ajtók előnyei:

A prémium fa bejárati ajtók kidolgozottsága és egyedi igényre való elkészítés minden ajtó tulajdonos álma. Ezért minden kétséget kizárva előnybe részesülnek, mivel:

– előre kiválogatott prémium fa alapanyagok használata

– kiváló konstrukció kivitelezése akár teljesen egyedi igények szerint

– üveghasználat akár már egyedi Tifani ólomüveg használatával egyedi minták-, színek párosítása

– különböző színek-, lazúrok használata

– egyedi méretek alapján való legyártása

A fa bejárati ajtó tehát a legjobb választás amennyiben egy igazán minőségi és exkluzív nem „hétköznapi” ajtót szeretnénk otthonunk számára így ingatlanunk értékét növelni tudjuk. A kivitelezés szempontjából több típus közül választhat, mely igazán a saját stílusát tükrözi.

Az exkluzív fa bejárati ajtó stílusokat megtekintheti oldalunkon az alábbi linkre kattintva, mely által elkalauzoljuk Önt: https://tudorhouse.hu/product-category/fa-nyilaszarok-2/fa-bejarati-ajtok/
Share this story
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest