Klasszikus ajtók a lakberendezésben

A klasszikus stílus egyáltalán nem teszi ódivatúvá az enteriőrt. Ellenkezőleg, hangsúlyozza a házigazdák ízlését és értékeit, ezért továbbra is trendben marad és ez által ugyanolyan népszerű, mint korábban.

Klasszikus nappali enteriőr

A klasszikus stílusú nappalikat az alábbi sajátosságok jellemzik:

  • elsősorban minőségi alapanyagok;
  • az ajtólapok tervezését a szabályos formák és a vonalak kifejezett szimmetriája jellemzi. A klasszikus stílusú beltéri ajtók megjelenésükkel teljes egészében a hibátlanságat és a szépséget kell tükrözzék.
  • a felületek gazdag, drága díszítése, teksztília és az egyedi dekor;

Ugyanakkor, a klasszikus stílusban kialakított szoba a legcsekélyebb mértékben sem utalhat szeszélyesére vagy kirívó fényűzésre.

Az adott stílus előnyei közül a következőket emelhetjük ki:

  • korszerűség;
  • természetesség. Ebben a stílusban a természetes színeket és lakberendezési megoldásokat részesítik előnyben;
  • univerzális jelleg. Klasszikus stílusban elkészíthető bármilyen dekorációs kiegészítő, lakberendezési tárgy, beleértve az ajtókat is.
  • hibátlanság. A klasszikus stílus nem tűri a káoszt, a megfontolatlan megoldásokat. Ebben a stílusban mindennek tökéletesnek és harmonikusnak kell lennie.

Klasszikus stílusú dolgozószoba

Említve a visszafogottságat, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a dolgozószoba enteriőrjét sem. A térhez, amelyben nem lehet semmi fölösleges és figyelemelterelő, tökéletesen illik az ún. „süket” ajtólappal ellátott tömör fából készült beltéri ajtó, amely gondoskodik a szükséges hangszigetelésről és a megfelelő hangulatot is biztosítja.

Klasszikus stílus az előszoba enteriőrjében

Az előszoba az első helyiség, amit a lakásunkba, otthonunkba érkező vendégek meglátnak. Pontosan ezért, az enteriőr kialakításakor, gondoskodnunk kell arról, hogy az nem csupán funkcionális, de hangulatos és szép legyen.

Egy egységes stílusegyüttes kialakítása érdekében, a Tudor House Kft. széles kínálatából, egy tervezésben megrendelheti mind a bejárati, úgy beltéri ajtóit is.

Klasszikus hálószoba enteriőr

A klasszikus stílusú hálószoba jellemző tervezési elemei közé a következőket sorolhatjuk:

  • Elsősorban, ide tartozik a szín. A klasszikus stílusú hálószoba esetében megengedett gyakorlatilag bármilyen szín és árnyalat használata, azonban mégis előnyösebbek a világos színek, és pedig olíva, bézs, homok, barack, az élénk, illetve a sötét színek kiegészítő színként használhatók.
  • A bútorok és az összes lakberendezési tárgy egy stílusnak kell megfeleljenek, mindemelett harmonikusan ki kell egészíteniük egymást.
  • Az ajtók sem jelentenek kivételt. Azoknak is meg kell felelniük a kiválasztott klasszikus stílusnak és színnek. Ami a dizájnt illeti, a klasszikus stílus átadása érdekében, a beltéri ajtók ajtólapján alkalmazható patina hatás, mesterséges öregítés elérése érdekében, továbbá alkalmazható aranyozás, illetve festés.

Ily módon, a világos árnyalatokban kialakított klasszikus enteriőr képes különleges hangulatot és nyugalmas légkört biztosítani az otthonunkban.

Ezzel együtt a beltéri ajtók pótolhatatlan minőséggel rendelkeznek, nem csak támogatni képesek a kiválasztott lakberendezési megoldást, de össze is kötni azt.

Share this story
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest