A beltéri ajtó kiválasztása

beltéri ajtók kiválasztásához kérhetünk segítséget egy professzionális tervezőtől, belsőépítésztől. Esetleg tippeket adhatnak online áruházak katalógusai. A mai legnépszerűbb lakberendezési irányzatok – hi-tech, modern, klasszikus. Ezekhez igazodva a beltéri ajtó gyártók olyan modellekkel állnak elő, amelyek akár több stílushoz is illenek.

A klasszikus stílusú modelleket választhatjuk beépített üveggel vagy anélkül. Jellemzői – fehér vagy meleg barna színek, túlsúlyban szabályos alakú arányos geometriai minták. Több esetben aranyszínű díszítő elemek használata. A matt üveg leggyakoribb mintája – egyenes vagy ferde rács.

A modern stílust az egyszerűség, a praktikum és az ergonómia kombinációja, teszi felismerhetővé. Gyakran díszítésként sima matt üvegbetéteket használnak, azonos vagy eltérő szélességű vízszintes, függőleges vagy ferde csíkok formájában. Jellegzetes színek: fehér, elefántcsont és természetes fa színek, de találkozhatunk szürke és gazdag sötétbarna palettával is.

A hi-tech stílusú beltéri ajtók a minimalizmus jegyében készülnek, díszítő elemek, és gyakran, beleépítet üvegpanelek nélkül. Maximum, amit ez az irány megenged, könnyű, letisztult, geometriai minta. Színskálájuk világos – fehér, bézs, elefántcsont.

Share this story
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on pinterest